Hoe ontstaat mos op jouw dak? Mosman vertelt het u

EN LEVERT JOU DE OPLOSSING OM MOS TEGEN TE GAAN.
MEER INFOVraag jouw gratis offerte of dakdiagnose

Hoe ontstaat mos op jouw dak?

Gewenst of ongewenst, mos nestelt zich na verloop van tijd op elk dak. Wat zijn de oorzaken?

Algen en zonneschijn

In de meeste gevallen zijn vuile daken een gevolg van algen, korstmossen of mos. Deze levende organismen berokkenen jouw dak op lange termijn schade. Daken gericht naar het oosten of westen hebben een grotere kans op algen-, korstmossen-, of mosgroei, omdat deze minder worden blootgesteld aan direct zonlicht.

Bomen

Tevens is de aanwezigheid van bomen in de buurt van het dak, een factor dat bijdraagt tot een snellere vorming van mos op het dak.

De hellingsgraad van jouw dak speelt ook een rol

Daarnaast is de hellingsgraad van het dak bepalend of jouw dak al dan niet snel te maken krijgt met mos. Hoe kleiner de hellingsgraad, hoe langer de pannen worden blootgesteld aan vocht en hoe groter de kans op mosvorming. Idealiter wordt een dak opgebouwd opdat het snel kan uitdrogen na regen. Ventilatiepannen kunnen hier bijdragen tot een snellere opdroging.

Correcte offerte door correcte opmeting

Bij Mosman gaan we graag correct te werk en dit begint bij een correcte offerte.

Ieder dak is anders en een prijs bepalen voor jouw dakreiniging is niet altijd gemakkelijk. Daarom investeerden we in professionele drones die ons helpen bij het bepalen van de prijs, om het dak op te meten en na te kijken of er onverwachte zaken kunnen opduiken.

Zonder drones is het moeilijk om het volledige dak te inspecteren vóór aanvang van de werken. We begrijpen echter dat niemand onvoorziene kosten wil. Daarom gaan we reeds bij ons eerste bezoek het dak nakijken en opmeten met onze drones. 

Goede afspraken maken goede vrienden!